
Имати друштвену мрежу значи познавати људе који могу бити пожељни или непожељни у исто време, ситуација која нам касније може изазвати неку врсту проблема ако не знамо како да правилно управљамо листом наших контаката. Баш као и Фејсбук или Твитер, ЛинкедИн је постао веома популаран међу великим бројем људи широм света, који Одабрали су га углавном да би покушали да се професионално испоље и са овим пронађите бољу радну ситуацију.
Можда је овај аспект користан за многе, али штетан за неколико других корисника, будући да је имамо друштвену мрежу као што је ЛинкедИн која нам може помоћи да нађемо посао, То је разлог зашто велики број корисника покушава да нам се обрати са циљем да сазна нешто више о нама, односно компанији којој упућујемо наше професионалне услуге.
Блокирајте непознате кориснике или контакте на ЛинкедИн-у
Сада, ако имамо проблема са нашом друштвеном мрежом ЛинкедИн, лако ћемо имати могућност да блокирамо ове кориснике, јер су администратори друштвене мреже поставили нову опцију коју можемо безбедно да користимо како желимо То је погодно. Начин да се то уради је веома сличан у оба случаја, иако постоје одређени трикови за њихово извршење.
Прва ствар коју ћемо указати је начин блокира ЛинкедИн корисника који није додат на нашу листу, а ипак знамо његово име (или е-маил), што нас је можда узнемиравало масовним порукама:
- Уносимо наш ЛинкедИн налог са одговарајућим акредитивима.
- Крећемо према простору за претрагу на врху.
- Тамо постављамо име (или имејл) одређеног уговора.

- Кликнемо на име пронађеног резултата.
- Приказујемо обрнуту стрелицу надоле плавог дугмета (Пошаљи ИнМаил поруку...).
- Из приказаних опција бирамо «Блокирај или пријави".

Овим једноставним корацима имаћемо могућност да блокирамо одређеног корисника, који није присутан на нашим листама контаката. Друга алтернатива се може догодити са неким од наших пријатеља, које из неког разлога можда више не желимо да имамо у близини, имајући могућност да овај исти задатак извршимо на следећи начин:
- Улазимо у наш ЛинкедИн профил са одговарајућим акредитивима.
- Идемо у «црвен» и ми бирамо «Контакти".

- Са приказане листе бирамо ону коју желимо да блокирамо.
- Сада ћемо морати да кликнемо на име вашег профила.

- Као и раније, кликнемо на падајућу стрелицу која показује надоле.
- Од приказаних опција бирамо ону која каже «Блокирај или пријави".
Као што можемо да се дивимо, оба процеса су веома слична иако са малим варијацијама, што је зато што је у првом случају корисник неко непознат, а у другом пријатељ. Следеће што ће се појавити је прозор у којем морамо изабрати било коју од две инстанце, тј. ако желимо да блокирамо наведеног корисника са ЛинкедИн-а или ако желимо да направимо извештај.

Ако одлучите да блокирате овог корисника ЛинкедИн-а, нећете моћи да имате било какав контакт са њим, што значи да нико од вас неће моћи да види његов профил, пошаље поруку и наравно да буде искључен у случају да Одлучили сте се за ову процедуру са неким ко је био контакт и пријатељ на вашим листама.
Ако уместо тога одлучите да пријавите овом кориснику, ово ће ићи у процес „прегледања“; Вреди напоменути да је ова последња опција коју је предложио ЛинкедИн нешто веома деликатно за усвајање, јер мора бити веома добро утемељена како ваш профил не би имао негативну слику након лажне пријаве.
Без сумње, ово је нова функција коју ћемо сви ценити ако не желимо да одређени контакти или непознати корисници прате наше кораке у вези са радном активношћу коју обављамо у датом тренутку и још горе, можда знају ко су контакти и пријатељи које имамо на нашим листама.